Pokličite nas01 427 75 30

Košarica Količina:

0


Znesek:

0,00

/
×

Servis pnevmatik, platišč in elektronskih ventilov (TPMS)

Z nakupom novih pnevmatik in/ali platišč ni konec nekega procesa, temveč je potrebno za pnevmatike in platišča ustrezno skrbeti skozi celoten cikel uporabe.

Pnevmatike potrebujejo stalen nadzor med uporabo, saj so najpomembnejši sestavni del avtomobila, ki je zadolžen za varnost potnikov in ostalih udeležencev v prometu. Za pravilno uporabo pnevmatik je najbolj pomemben pravilen tlak v pnevmatiki. Pnevmatika mora biti ravno prav polna. Če je polnilni tlak v pnevmatiki previsok, lahko pride do neenakomerne obrabe pnevmatike in splošnega neudobja med vožnjo. Če pa je tlak v pnevmatiki prenizek, pa lahko pride do pregrevanja pnevmatike, ki lahko privede tudi do uničenja pnevmatike, kar lahko predstavlja veliko nevarnost udeležencem v prometu. Zato je zelo priporočljivo, da vsaj dvakrat mesečno (v nekaterih primerih pa še večkrat) preverimo tlak v pnevmatiki. Za pravilno uporabo pnevmatik lahko veliko storimo sami.
Če ste povozili tujek na cesti ali pa je prišlo do kakšne druge manjše poškodbe pnevmatike, ne skrbite, pnevmatika ni zanič. Smo posebej specializirani za takšne primere in v večini primerov vam lahko pnevmatiko strokovno popravimo, da bo pnevmatika brez težav uporabna do konca svoje življenjske dobe. Pnevmatiko ob prevzemu v servis strokovno pregleda naš sodelavec, ki poškodbo strokovno oceni in poda svoje mnenje o popravljivosti pnevmatike. Na podlagi ocene poškodbe, nato izberemo pravo vrsto popravila (vgradnjo "gobice", krpe, uporabo toplotnega zalitja, vgradnjo pomožne zračnice, ...). Na svoje servisne storitve nudimo tudi garancijo na izvedbo, zato lahko vaše skrbi prepustite nam. 

Strokovno poskrbimo pa tudi za platišča, tako jeklena kot tudi aluminijasta. Večkrat se pripeti, da s platiščem zapeljemo v kakšno luknjo v cesti, ali pa platišče poškodujemo pri katerem od bližnjih srečanj s pločnikom in tako pride do zvitja platišč. To se občuti kot tresenje vozila predvsem pri hitrih vožnjah ali pa pride celo do nenadne izgube tlaka v pnevmatiki. Tudi za tako poškodovana platišča še obstaja možnost popravila. Strokovni sodelavec oceni, če je popravilo smiselno in v primeru, da je temu tako, vam platišče popravimo v roku nekaj ur (odvisno od poškodbe) za občutno manj denarja, kot pride nakup novega platišča.


Novost v našem servisu pa je tudi servis elektronskih ventilov, ki so vgrajeni v platišče. Kot je že bilo zapisano zgoraj, je tlak v pnevmatiki zelo pomemben, zato bo od 1. novembra 2014 obvezna vgradnja v vsa nova vozila proizvedena po tem datumu.Senzorski ventil  Sistem TPMS


Zakaj pa je TPMS (tire pressure monitoring system - sistem za preverjanje tlaka v pnevmatiki) tako pomemben?

Med 18 in 42 odstotki voznikov po Evropi se vozi s pnevmatikami, ki imajo vsaj za 0,5 bara manjši tlak od predpisanega, številni pa praktično nikoli ne preverijo pritiska v svojih pnevmatikah, čeprav je to zelo pomembno tako s stališča varnosti (oprijem), kot tudi porabe goriva in s tem onesnaževanja. Prav tako s pravilnim tlakom prihranijo zaradi počasnejše obrabe pnevmatik. Povprečni evropski voznik tako s sistemom TPMS lahko prihrani med 12 in 49 evri, kaže raziskava UN ECE. Prav tako bi stopnjo nesreč zmanjšali za 0,5 odstotka, evropska družba pa bi zaradi različnih vplivov prihranila za 800 milijonov evrov, oziroma približno 3,5 evra na leto na vozilo.
Za ZDA tako izračun kaže, da bi s striktno vgradnjo sistema rešili 660 življenj na leto in porabili za okoli 400 milijonov evrov manj goriva.

Kaj to pomeni za uporabnika - voznika? Dokler sistem deluje tako kot mora, voznik s sistemom nima nobenih skrbi. V primeru težav, pa se lahko ustavite v našem servisu, kjer vam bomo napako v delovanju odpravili. V primeru, da pride do uničenja senzorja (oddajnega modula), izrabi baterije ali katere druge napake, vam bomo senzor zamenjali z novim in opravili ponastavitev (kalibracijo) sistema.

Vse morebitne težave s pnevmatikami, platišči in ventili vam lahko odpravimo v našem servisu. Obiščite nas, ne bo vam žal.


Za vaše vozilo poskrbimo hitro in kvalitetno. Opravljamo tudi naslednje storitve:

Vulkanizerske storitve:Popravilo z gobico
  • popravila poškodovanih gum in alu platišč
  • menjava gum
  • menjava platišč
  • menjava elektronskih (TMPS) senzorjev
  • vgradnja in uravnoteženje pnevmatik za vsa vozila (osebna, kombinirana, poltovorna, tovorna, motorje,...)
  • popravilo poškodovanih pnevmatik in platišč
  • servis elektronskih ventilov (sistema TPMS)
  • optično nastavitev podvozja

Hramba pnevmatik:

V našem podjetju za vaše pnevmatike skrbimo kot za svoje, zato jih lahko tudi hranimo v svojih prostorih (hotel pnevmatik). Ob prejemu v hrambo pnevmatike premažemo s glicerinskim premazom in vsako posebej vstavimo v vrečko. Tako so vaše pnevmatike po sezonski hrambi v enaki formi kot takrat, ko ste nam jih zaupali v hrambo.