Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Pokličite nas01 427 75 30

Košarica Količina:

0


Znesek:

0,00

  • Pnevmatike
  • Platišča
  • Oprema
/
×
Test letnik pnevmatik 2013

Tudi letos so bili za lažjo izbiro pnevmatik opravljeni testi pnevmatik, tokrat v dimenziji 185/60 R 15 H in 225/45 R 17 W/Y.

Dimenzija 185/60R15:

Večina pnevmatik v tej dimenziji je novih ali prenovljenih in te so tudi postavile letvico zahtevane kakovosti višje kot je bila še lani. To je najbolje vidno pri štirih v primerjavi z lani nespremenjenimi pnevmatikami (znamk Semperit, Pirelli, Barum in Hankook), ki se tokrat niso mogle povsem enakovred-no kosati z najboljšimi v tej dimenziji.

Povsem na vrhu razpredelnice je prenovljena Michelinova pnevmatika energy saver+. Gre za dobro znano Michelinovo pnevmatiko energy saver, + v oznaki pa opozarja, da gre za posodobljeno pnevmatiko. Takšno označevanje pri Michelinu sicer ni običajno, a tokrat so očitno naredili izjemo. Odločilna lastnost, s katero si je Michelinova pnevmatika osvojila prvo mesto, je zelo majhna obraba, kar pomeni, da z njo lahko prevozite bistveno več kilometrov kot z ostalimi pnevmatikami. Lastnost, ki je pomembna predvsem za tiste, ki se zelo veliko vozijo.

Dimenzija 225/45R17:

Med najboljšimi sedmimi pnevmatikami je le dve desetinki razlike v skupni oceni, zato težko govorimo o zmagovalni pnevmatiki. Povsem v ospredju sta Continentalova pnevmatika contisportcontact 5 in Goodyearova eagle F1 asytmetric 2, pri čemer ima Continentalova pnevmatika najboljše lastnosti na mokri cesti (najkrajša zavorna pot, najboljša vodljivost, najboljša bočna vodljivost), Goodyearova pa na suhi cesti. Sledijo Dunlopova pnevmatika sport maxx RT (najkrajša zavorna pot na suhi cesti), Michelinova pilot sport 3 in pa Vredesteinova ultrac vorti – ta je bila najboljša na suhi cesti skupaj z Goodyearovo pnevmatiko. Spisek najboljših zaokrožujeta Hankoova pnevmatika ventus S1 evo2 K117 in Semperitova speed-life, ki se je izkazala z najmanjšo porabo goriva.

Celoten test si lahko preberete v Motoreviji.

Pnevmatike z ocenami "zelo priporočljivo" lahko kupite tudi pri nas po konkurenčnih cenah.
V primeru pa, da imate pa svojega favorita med letnimi pnevmatikami že izbranega in ga morda ni v naši ponudbi, pa nas povprašajte preko kontaktnega obrazca in poskusili vam ga bomo dobaviti.